Veelgestelde vragen

Algemeen

Simpel. Verkopers kunnen gratis één of meerdere auto’s op onze website (laten) plaatsen!

In onze website maken wij gebruik van advertenties en reclame zodat alle plaatsingen van auto’s door verkopers gratis kunnen blijven. Dit scheelt voor autobedrijven en handelaren veel maandelijkse kosten!

 

Aan kopers rekenen wij slechts € 1,95 per auto voor het aanvragen en ontvangen van alle contactgegevens van de verkoper.

Kun je het antwoord op een vraag niet vinden?

Neem dan contact met ons op!

Alle berichten, e-mails en gegevens die je uitwisselt via NAP Autos worden versleuteld via een SSL encryptie. Zo kunnen wij de privacy van onze kopers en verkopers waarborgen.

Contactgegevens van kopers kunnen niet bij ons worden opgevraagd. Wegens privacy wetgeving mogen wij geen persoonsgegevens aan derden verstrekken.

 

Het is uiteraard wel mogelijk om contactgegevens van verkopers aan te vragen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier onderaan de pagina bij een auto. Let op! Een aanvraag kost € 2,00 per auto.

 

 

We kunnen je inzicht geven in alle gegevens die wij over jou bewaren. Dit kun je aanvragen via ons privacy webformulier of door een e-mail te sturen naar: info@napautos.nl.

Heb je een e-mail niet ontvangen? Kijk bij je spam of ongewenste e-mail.

Nog steeds niks?
Neem dan contact met ons op!

Wil je jouw account verwijderen? Dat kan!

Na inloggen bij het verkoopaccount kun je een account simpel verwijderen.

Wij helpen je graag zo goed mogelijk. Ben je toch niet tevreden? Laat dit dan weten door contact met ons op te nemen!

Vermoed je dat je te maken hebt met oplichting? Neem dan direct contact met ons op en we laten je graag weten wat je kunt doen om oplichting zoveel mogelijk tegen te gaan.

Koper

Verkoper

Wij controleren alle auto’s en verkopers op echtheid en NAP gegevens.

Voordat een auto verschijnt in het online aanbod, worden zowel bedrijven als particulieren zeer nauwkeurig door ons gecontroleerd.

Om een geschikte auto te vinden in het grote aanbod van verschillende merken en modellen is het belangrijk vooraf goed te weten welk type auto je wilt, maar ook wat jouw budget is.

 

Hoeveel personen wil je kunnen vervoeren en heb je veel laadruimte nodig? Ook kun je alvast nadenken over bijvoorbeeld CO2-uitstoot, interieur, kleur, motorinhoud etc.

 

Het is belangrijk dat jij vooraf een goed beeld hebt van jouw ideale auto, dat scheelt bij het zoeken.

Als je kiest voor een nieuwe auto heb je het voordeel dat je de auto volledig zelf kan samenstellen. Ook sluiten nieuwe auto’s over het algemeen beter aan op milieueisen, in vergelijking met occasions.

 

Tweedehands auto’s bieden daarentegen duurdere autoklassen voor hetzelfde budget. De totale autokosten van een occasion zijn minder dan van een nieuwe auto door lagere afschrijving.

 

Over het algemeen kan gesteld worden dat een occasion na aanschaf meer autokosten met zich meebrengt dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Denk hierbij aan (kleine) gebreken, mogelijke schade en/of gebruikssporen.

 

Je kunt deze mogelijke kosten minimaliseren door te kiezen voor een auto met garantie en zekerheid over de kilometerhistorie en onderhoud van de auto.

Kies daarom altijd voor een NAP Auto!

Als je een auto wilt aanschaffen kan dit bij een bedrijf of bij een particuliere aanbieder. Autobedrijven zijn er in verschillende vormen:

  • BOVAG Autodealers; dit zijn vaak officiële merkdealers. Zij verkopen zowel nieuwe als gebruikte auto’s.
  • BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven; dit zijn autobedrijven zonder formele verbintenis met een bepaalde fabrikant of importeur. Ze zijn wel aangesloten bij BOVAG en verkopen vooral occasions.
  • Universelen; dit betreffen autohandelaren die vaak meerdere merken verkopen, met name occasions.

Wil je zelf controleren of een auto betrouwbaar is? Heel begrijpelijk! Bij iedere auto staat een link naar: KentekenCheck.nl

 

Vul het kenteken in op hun website en bekijk gratis alle informatie en gegevens over de gewenste auto.

Contact opnemen met de verkoper van een auto is mogelijk via e-mail, telefoon of WhatsApp. Bij iedere auto staat onderaan de pagina een formulier om alle contactgegevens van de verkoper aan te vragen.

De kosten voor het aanvragen en ontvangen van alle contactgegevens van de verkoper bedragen per auto slechts € 1,95.

 

Na het invullen en verzenden van een aanvraagformulier bij een auto sturen wij een betaallink per e-mail. Betalen is mogelijk via: iDeal, Apple Pay, Credit Card, PayPal, Bancontact, SOFORT banking, Giropay, PostePay, EPS, KBC, Belfius, Przelewy24, paysafecard en bankoverschrijvingen.

 

Zodra het totaalbedrag is overgemaakt ontvang je automatisch alle contactgegevens per e-mail!

Voor alle online betalingen via: iDeal, Apple Pay, Credit Card, PayPal, Bancontact, SOFORT banking, Giropay, PostePay, EPS, KBC, Belfius, Przelewy24, paysafecard en bankoverschrijvingen maken wij gebruik van Mollie.nl.

 

De kosten voor het aanvragen en ontvangen van alle contactgegevens van de verkoper bedragen per auto slechts € 1,95.

 

De geadverteerde prijs is altijd een vraagprijs.

Natuurlijk kun je proberen om een deal te sluiten ver onder de vraagprijs, maar sla hier niet in door. Een goed onderhouden relatie met de autoverkoper is belangrijk, zeker als je een auto bij een autobedrijf gaat aanschaffen of als je mogelijk voor garantie of onderhoud terug moet.

Auto’s die identiek lijken kunnen soms flink in prijs verschillen. Daarnaast kan een auto bij een merkdealer duurder zijn dan dezelfde auto bij een particulier. Dit komt door garanties en bijbehorende service die je bij een particulier niet krijgt. Een garage of autodealer zit meestal in het midden qua prijs.

Bepaal voordat je gaat onderhandelen altijd wat je budget is. Als je weet wat voor jou de maximale prijs is, sta je sterker in je schoenen tijdens de onderhandelingen. Durf ook weg te lopen als je niet de prijs krijgt die je wilt.

De meeste verkopers bieden mogelijkheden voor financiering. 

 

Gebruik onze leningcalculator om de betalingen gedurende de looptijd van uw lening te berekenen. Voer uw gegevens in om te zien hoeveel uw maandelijkse betalingen zouden kunnen zijn.

 

U kunt de lengte van de lening, de aanbetaling en het rentetarief aanpassen om te zien hoe die veranderingen uw betalingen verhogen of verlagen.

Let op! Geld lenen kost geld.

Tijdens het onderhandelen over de prijs is het belangrijk om te weten waar je precies over onderhandelt. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de sterke en zwakke punten van de auto.

 

Maak indien mogelijk altijd een proefrit en check de auto nauwkeurig voordat je tot onderhandelen en kopen overgaat.

De tijd nemen tijdens het onderhandelproces is zeer belangrijk. Neem geen overhaaste beslissingen. Wees ook niet overenthousiast over de auto tijdens het onderhandelen, dit resulteert vaak in een hogere prijs.

Heb je contactgegevens ontvangen en een deal gesloten? Zorg ervoor dat je veilig handelt!

 

Spreek persoonlijk af met de koper of betaal veilig online via een eigen vertrouwde bankomgeving.

Bij sommige verkopers is het mogelijk om een huidige auto in te ruilen. Bij inruil van een auto moet je altijd zelf onderhandelen over het inruilbedrag.

I.v.m. privacy en wetgeving kunnen wij helaas niet alle kopers controleren.

 

Als verkoper dien je zelf te vragen naar de benodigde documenten en gegevens voor het overschrijven, tenaamstelling en de eventuele vrijwaring.

Zorg dat je telefonisch goed bereikbaar bent en check regelmatig je e-mail. Houd gegevens en eventuele papieren van geplaatste auto’s bij de hand, zodat je eventuele vragen direct kunt beantwoorden.

Wij accepteren uitsluitend auto’s met correcte/logische NAP gegevens. Alle aangeboden auto’s zonder NAP gegevens worden direct geweigerd en verwijderd.

Duidelijke foto’s zijn vereist!

 

Geef zoveel mogelijk informatie over de auto. Vermeld altijd de opties en accessoires, de datum van de laatste onderhoudsbeurt en de datum van de laatste APK-keuring.

 

Vul alle velden in het aanmeldformulier volledig in. Geef duidelijk aan of de auto altijd in onderhoud is geweest en of je onlangs nog onderdelen hebt laten vervangen etc.

 

Wees altijd eerlijk in je aanbod en tegen potentiële kopers. Het is voor alle betrokkenen vervelend als een geïnteresseerde voor niets naar de auto komt kijken.

We verwijderen een auto als deze niet aan onze beleidsregels of voorwaarden voldoet. We sturen je een e-mail met de reden van verwijdering.

€ 0,00. Verkopers kunnen gratis één of meerdere auto’s op onze website (laten) plaatsen!

 

In onze website maken wij gebruik van advertenties en reclame zodat alle plaatsingen van auto’s door verkopers gratis kunnen blijven. Dit scheelt voor autobedrijven en handelaren veel maandelijkse kosten!

Opvalmogelijkheden hebben een tijdelijk effect. In korte tijd komen er veel nieuwe auto’s bij, waardoor jouw auto naar beneden zakt.

Contant betalen is nog altijd de veiligste betalingsmethode. Let wel op vervalsingen!

 

Een telefonische-/ online overboeking is ook een veilige manier om geld te ontvangen. Maak een kwitantie, zodat voor beide partijen duidelijk is dat het voertuig is verkocht.

 

Heb je geen kwitantie?
Bevestig dan op een andere manier schriftelijk de verkoop.

 

Pas op met betaling via (gedekte) cheques. Pas nadat de bank het bedrag aan je heeft uitgekeerd gaat deze na of de cheque wel gedekt is. Dit duurt enkele weken. Blijkt de cheque niet gedekt te zijn, dan wordt het gestorte bedrag door de bank weer van jouw bankrekening gehaald en blijf je met lege handen achter.

Reserveer je auto voor een mogelijke koper. Je reserveert een auto binnen een aantal klikken via je verkoopaccount.

Een gratis plaatsing blijft gedurende 1 jaar staan of totdat de auto is verkocht. Indien de auto na 1 jaar nog niet is verkocht, dan zal de advertentie automatisch kosteloos met 1 jaar worden verlengd.

Van elke verlenging na een jaar, ontvang je van ons een verlengbericht per e-mail. Geen verlengbericht ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wil je een auto wijzigen? Login op je account, je kunt daar zelf gemakkelijk een auto wijzigen!

 

Lukt het niet? Neem dan contact met ons op en wij regelen het voor je.

Is een auto verkocht of wil je een auto verwijderen? Login op je account, je kunt daar zelf gemakkelijk een auto wijzigen of verwijderen!

 

Lukt het niet? Neem dan contact met ons op en wij regelen het voor je.

Klik hier voor inloggen!

Wachtwoord vergeten of wil je deze wijzigen? Dat kan! Je kunt een wachtwoord wijzigen door deze opnieuw in te stellen in je verkoopaccount.

Klik hier voor inloggen!

Lukt het niet om in te loggen in je verkoopaccount? Controleer dan of het met je gebruikersnaam, wachtwoord of eventueel een blokkering van je account te maken heeft.

Je account kan/zal zonder berichtgeving worden geblokkeerd als je niet aan onze regels en voorwaarden houdt.

NAP Auto's Benelux © 2022